Bröstsim utvecklas snabbast på herrsidan

Livsstil - hem Mats J Larsson

TOKYO. Bröstsim är det simsätt som utvecklats snabbast på herrsidan sedan superdräkterna försvann. Det visar en genomgång DN gjort. Snabbast är utvecklingen på de kortare distanserna. Därför tror Ippei Watanabe, världsrekordhållare på 200 meter bröstsim, att en rejäl putsning kan komma på VM – eller senast i OS på hemmaplan nästa år.
Kategorier Okategoriserade

Regeringen vill ha hårdare straff för våld mot kvinnor

Livsstil - hem Isabelle Nordström

Regeringen vill se strängare straff för upprepat våld mot kvinnor.  Dessutom utreds nu om det ska bli enklare att övervaka personer som fått kontaktförbud med elektronisk fotboja. – Mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt samhällsproblem, säger justitieminister Morgan Johansson (S).
Kategorier Okategoriserade

Regeringen öppnar för jakt på gråsäl

Livsstil - hem TT

Regeringen öppnar för licensjakt på gråsäl. Det blir Naturvårdsverket som får besluta om detta, förutsatt att jakten är vetenskapligt befogad ur ett ekosystemperspektiv, skriver regeringskansliet i ett pressmeddelande.
Kategorier Okategoriserade

Faran inte över – screening fortsätter efter VRE-utbrottet på Danderyds sjukhus

Livsstil - hem Anna Gustafsson

Bristande hygienrutiner var orsaken till att VRE-smitta spreds från en infekterad patient till tolv andra patienter på Danderyds sjukhus. Patienterna har skrivits ut, men faran är inte över. – De närmaste veckornas provtagning blir avgörande för om utbrottet helt klingat av, säger Per Follin, smittskyddsläkare i Region Stockholm.
Kategorier Okategoriserade
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!