Hälsa:Vetenskap

Share

Här är maten som ersätter superfoods

ShareI stället för att lägga extra pengar och tid på att hitta exotiska pulver och bär – så kallade superfoods – kan du hitta samma näringsinnehåll i några helt vanliga livsmedel. – Det är lättillgängligt och billigt – men också riktig superfood om man titt...Read More »

Inga bevis för att fullmånen påverkar oss – förväntanseffekt kan ligga bakom

ShareTrots att många människor upplever att de påverkas av fullmånen har man inte vetenskapligt kunnat bevisa en effekt. Enligt experter i en film som sänds i Vetenskapens värld kan avsaknaden av belägg tyda på att det är en förväntanseffekt som ligger bako...Read More »

Ny studie: Mikroplaster från fimpar hittade i fiskar

ShareMikroplaster från cigarettfimpar har hittats i både fisk och vatten på flaska, det visar forskning från Kanada. – Vi äter och dricker vårt skräp, säger forskaren Lisa Erdle på Torontos universitet till CBC News.Read More »

Världens enda T-rexunge till salu

ShareEtt dinosaurieskelett, som påstås vara det enda kända skelettet av en Tyrannosaurus rex-unge, är till salu på nätet för motsvarande 30 miljoner kronor, skriver Vetenskapsradion.Read More »

Hjärta utskrivet med 3D-printer

ShareIsraeliska forskare har visat upp ett hjärta skapat med en 3D-skrivare. Hjärtat är stort som ett kaninhjärta och består av alla nödvändiga delar. Men det är en lång väg kvar tills det fungerar på plats i en människa.Read More »

Forskare: Hjärnvågor skvallrar om arga drömmar

ShareNär en människa känner ilska i sömnen uppstår ett särskilt mönster i hjärnan. Det rapporterar forskare vid Högskolan i SkövdeRead More »

Forskare om kvantdatorer: ”De är inte dubbelt så bra det är en helt ny dimension”

ShareKvantdatorer har potential att revolutionera och därför läggs enormt mycket pengar på utvecklingen av dem. Vad de egentligen kommer att användas till går idag bara att spekulera kring, men svaret kan vara närmare än vi tror. Read More »

Kvantfysik – nyckeln till framtidens säkrare internet?

ShareIdag har ett forskarlag i Kina byggt ett datornät som använder kvantmekanik, en gåtfull teori som Albert Einstein tyckte var helt orimlig. Datornätet i Shanghai är grunden för vad som kan bli ett första steg mot ett nytt och säkrare internet – som inte...Read More »

Ålandstorsken – ett hopp för Östersjöns torsk?

ShareTorsken i Östersjön mår sämre än någonsin – den är liten, mager och full av mask. Men i Ålands hav har fiskare hittat torskar som växer sig stora och inte har maskar i köttet. Nu ska ett forskningsprojekt vid SLU i Öregrund utreda Ålandstorsken....Read More »

Kroppen förändras på flera sätt i rymden – Astronaut blev ”yngre”

ShareDet planeras för långa rymdfärder till månen och Mars i framtiden. Ändå vet vi väldigt lite om hur kroppen påverkas. Nu kommer resultaten efter Nasas uppmärksammade tvillingstudie. Read More »

Older Entries »
Share
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!