Hälsosam Mat

Share

AGE och kronisk smärta

Share 222 visningarKan ketogen kost/strikt LCHF lindra tillstånd med kronisk smärta, som exempelvis fibromyalgi? Läkarna dr Èvelyne Bourdua-Roy och dr Hala Lahlou har erfarit att deras patienter med kronisk smärta ofta upplever lindring med LCHF. I den här...Read More »

Så mår Sveriges befolkning 2018

Share Folhälsomyndigheten presenterar resultaten från 2018 års nationella folkhälsoenkät, Hälsa på lika villkor. Siffror som nu finns tillgängliga på Folkhälsomyndighetens webbplats. Överlag är hälsan i landet god, sju av tio svenskar uppger att de mår bra....Read More »

Vanligt att unga slarvar med lunchmaten

ShareÅtta av tio svenskar uppger att de äter en nyttig och hälsosam lunch. De som inte väljer nyttig mat till lunch uppger två huvudanledningar, dels uppskattar de inte smaken och dels är de ointresserade av hälsosam kost.Read More »

Nyhetsmorgon: Doktor Mikael om läkemedelsbranschen

Share Doktor Mikael sågar läkemedelsindustrin i allmänhet och blodfettssänkande läkemedel i synnerhet i det här klippet från TV4:s Nyhetsmorgon: Medicineringen ökar ständigt – och läkemedelsindustrin drar in oerhörda summor på mediciner som inte gör oss ett...Read More »

Är LCHF för mig?

Share

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

  • Är LCHF för mig? (Depression)
    ES_ är nyfiken på LCHF, men bara för effekterna kosten kan ha på det psykiska välmåendet. Hur gör man om man inte vill gå ner i vikt? Och har LCHF en positiv effekt på psykisk hälsa? Hur ser dina erfarenheter ut?
  • När ska man byta till måttlig LCHF?
    Julianna började med LCHF för sju veckor sedan och det går fint, minus 8 kilo hittills. Just nu är det strikt LCHF som gäller, men hur vet man när det är dags att äta mer liberalt? Och hur är det med allt mättat fett, kan det verkligen vara hälsosamt?
  • Styrketräning och strikt LCHF, funkar det?
    Linto86 tänkte börja med strikt LCHF, men har lite funderingar kring träning och speciellt styrketräning. Ryktet säger att man kan tappa energi och att det behövs mer kolhydrater. Hur ser dina erfarenheter av träning och LCHF ut?

Läs vidare →

Inlägget Är LCHF för mig? dök först upp på Diet Doctor.

Read More »

Diet Doctor söker ekonomiansvarig

Share Vill du använda din analytiska förmåga och dina finansiella kunskaper för att bidra till en bättre värld? Vårt mål är att ge människor överallt makten att revolutionera sin hälsa, genom att göra LCHF enkelt. Välkommen till Stockholm och vårt snabbväxa...Read More »

Erik Hörstadius och LCHF vinner Biggest Loser VIP

ShareFoto: Förebild: Pär Bäckstrand/TV4 Efterbild: Eric Josjö/TV4 Igår kväll kammade journalisten och samhällsdebattören Erik Hörstadius hem segern i programmet Biggest loser VIP. I just den här omgången av programmet har fokus inte alls varit lika tydligt ...Read More »

Framstående onkolog vill studera potentialen av ”keto+läkemedel” för att bekämpa cancer

Share Dr Siddhartha Mukherjee, framstående forskare inom cancer, skribent och Pulitzer-prisad författare till Lidandets konung: historien om cancer fokuserar just nu på att skriva om och utforma studier på ketogen kost och dess effekter på cancerutveckling....Read More »

Ketogen kost och hjärncancer

Share Den här berättelsen är av det annorlunda slaget. Vi fick ett mejl från Tom som hittat till ketogen kost på ett mindre vanligt sätt. Det slutade med att han gick ner 48 kilo, vilket är en fantastisk prestation, men den här berättelsen har ett annat fo...Read More »

Ytterligare ett osannolikt botemedel för fetma skapar stora rubriker

Share Kan det finnas ett magiskt piller som gör att du går ner i vikt? Någonting du kan ta så att du kan överäta och ändå inte gå upp i vikt? Trots lovande rubriker är svaret på frågan ”inte inom överskådlig framtid.” I en nyligen publicerad stu...Read More »

Older Entries »
Share
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!