Mode


Trendiga frisyrer

Vi kan se trender i det mesta och så även frisyrer. Under hela 2019 så är det korta frisyrer som verkar vara trenden. Bland kändisar och vanligt folk så klipps det kort. Hur du vill ha din frisyr är som… Inlägget Trendiga frisyrer dök först upp ...Read More »

Fredagsinspiration - Black linen

Veckans fredagsinspiration präglas av något som många Manololäsare säkert aldrig trodde de skulle uppleva här på sajten. Vi talar om den svarta kostymen. Istället för den trista dörrvaktsuniform i svart ullblandning som tidigare varit förknippat med pl...Read More »

Den perfekta slipsgarderoben

Vår artikelserie om den perfekta garderoben går vidare och idag tittar vi närmare på mannsens kanske viktigaste accessoar; slipsen. Vi har valt ut 5 slipsar som alla fyller olika funktioner i såväl formalitet som säsong och kan utgöra den perfekta base...Read More »

Saman Amel: "Premier"

Duon bakom Atelier Saman Amel har med sin senaste kampanj man valt att visa hur skrädderi kan göras elegant och relevant oaktat ålder. I en kombination av skräddat och ledigt, med modeller unga som gamla presenterar man "Premier".Read More »

Sommarens 6 snyggaste skjortor

När vi på allvar börja närma oss sommaren känns det högaktuellt att titta närmare på de mer säsongsbetonade tygerna i skjortgarderoben. Även om tunna kvaliteter av poplin, twill och pinpoint är bärbart året om så det svårt att slå känslan i t ex en kla...Read More »

Fredagsinspiration - Chocolate & Navy

I veckans fredagsinspiration vill vi lyfta en av de färgkombinationer som ligger oss varmast om hjärtat. Det rör sig om den klassiska kombinationen av chokladbrunt och blått som tillsammans med en krispig vit skjorta med one piece-krage är perfekt för ...Read More »

5 x Drawstring Trousers

Normalt sett ligger mycket av vårt fokus på den mer formella och skräddade delen av garderoben men idag vill vi fokusera på ett av sommarens ledigaste plagg nämligen Drawstring-byxan. Den kännetecknas av en dragsko och snörning i midjan och kan beroend...Read More »

100 Hands på Sverigeturné - Besöker Malmö, Göteborg och Stockholm

Några av mina absoluta favoritskjortor i garderoben kommer från 100 Hands. Det är ett i sammanhanget ungt företag med ca 5 år på nacken men som redan etablerat sig som en av världens absolut främsta skjortmakare. I veckan besöker de tre av Sveriges stö...Read More »

Vårens 6 snyggaste oxfords

Oxfordskon anses av många vara den ultimata herrskon. Beroende på utförande så som material, läst och inte minst färg kan den täcka i princip alla områden från mörk kostym till t-shirt och jeans. Vi har valt ut våra 6 favoriter för såväl olika plånböck...Read More »

Våren 2019 från MAN 1924

Idag skall vi titta närmare på vårens kollektion från spanska MAN 1924. Ett varumärke som många inom skräddat herrmode haft ett gott öga till trots den mer avslappnade och informella estetik man förknippas med. Vårens kollektion är inget undantag och b...Read More »

Older Entries »

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!