Träning

Är högintensiv träning bättre för hjärthälsa?

Döda för att göra vinst?   344 visningarVilken typ av träning är är den bästa för din hälsa? I den här intervjun diskuterar Ivor Cummins och kardiologen Scott Murray hjärthälsa. Är löpning på ett band bättre för hjärtpatienter än högintensiv träning? Ta reda på svaren oc...Read More »

Micke Gunnarsson: “Jag är inte min kropp”

Handen på hjärtat hur skulle det se ut om du skötte en hund som du sköter om dig själv? Kan insikten att vi inte är våra kroppar göra att vi tar bättre hand om dem? Jo, det menar Micke Gunnarsson, föreläsare och workshopledare, som tack vare det tankes...Read More »

Åtta goda skäl att frossa i vattenmelon

Vattenmelon är inte bara gott det är nyttigt också. Trots den höga vattenhalten – hela 92 procent är den fylld av näring i form av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Så passa på och njut!Read More »

Forskningen visar – så optimerar du din träning efter menscykeln

Bli starkare utan att träna mer. Låter det för bra för att vara sant? Svensk forskning har visat att du kan bli starkare utan att anstränga dig mer - genom att träna på rätt sätt vid rätt tidpunkt. Och allt handlar om menscykeln.Read More »

Tänk på hållningen när du promenerar

Dålig hållning belastar både ländrygg, nacke och dina leder. Här är några tips hur du behåller en god hållning - även ute på promenaden.Read More »

Hitta din Ikigai för ett längre och lyckligare liv

Det som får dig att kliva upp ur sängen på morgonen. Det är din Ikigai – något som kan göra dig både lyckligare och förlänga ditt liv. Låter det oöverskådligt? Inte alls. Här följer några enkla råd.Read More »

Du är inte för gammal för styrketräning!

Att lyfta tungt och träna explosivt är perfekt för dig som har passerat 60 – tro inget annat. Här tipsar Kureras träningsexperter Anders och Jamina Gatti om några övningar som passar utmärkt för seniorer.Read More »

Diet Doctor Podcast #20 — dr Ryan Lowery

Courses Dr Ryan Lowery är en av de ledande forskarna inom ketogen livsstil. Han har klinisk erfarenhet och har forskat inom ett brett fält, från fysisk prestation till längre liv och neurokognitiva störningar. Hans mål är att bygga en bro mellan den akademi...Read More »

Att springa med hjärnan

human brain with arms and legs running Jag har ju bara börjat bygga upp löpform en dryg månad nu, så definitiva utvärderingar får anstå, men redan här och nu står en sak klar: Det funkar finfint att springa på LCHF! Ja, egentligen springer jag inte med någon mat alls i magen. Inte mackor e...Read More »

Så hittade J tillbaka till sitt aktiva jag

J-success-story-features-image När J på ett läkarbesök fick veta att han behövde medicinera sitt höga blodtryck på grund av sin övervikt, visste han att det var dags att göra en förändring. Lyckligtvis berättade hans läkare om LCHF och gav honom adressen till Diet Doctor. Det här ...Read More »

Older Entries »
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!